Koncertas “Tautinių muzikos instrumentų transformacijos”

Spalio 20 d. Klaipėdos etnokultūros centre vykusiame  koncerte „Tautinių muzikos instrumentų transformacijos“  dalyvavo  tradicinių kanklių ansamblis „Ruzgelė“ , mokytoja Jurgita Petkutė-Marcinkienė.  
Džiaugiamės, kad prie šio muzikinio projekto prisijungė buvusi mūsų mokyklos auklėtinė Beatričė Marcinkutė(LMTA džiazo katedros 2 kurso studentė, el.gitara)Šiam koncertui kolektyvas paruošė Žemynos Trinkūnaitės kompoziciją VASARVYDŽIO SAKMĖSŠis koncertas yra vienas iš VII tarptautinio Kazimiero Biliūno tautinių muzikos ansamblių, orkestrų konkurso- festivalio renginių.“Tautinių muzikos instrumentų transformacijos“  koncerto idėja , norima atkreipti į tautinių muzikos instrumentų bendrystę su kitais instrumentais.
Tautiniai instrumentai  praėję nemažą transformacijos, tobulinimo kelią iš paprastų, primityvių liaudies instrumentų šiandienos socialinėje, kultūrinėje aplinkoje   savo skambesiu, bei tembrine įvairove verčia klausytojus iš naujo suklusti, bei prisiminti savo šaknis.Dabar jau galima drąsiai sakyti, kad šais instrumentais atliekama muzika transformuoja žmonių gyvenimus: tiek klausytojų,  tiek ir pačių atlikėjų. ( J.P.Marcinkienė)